Тиквичките се остъргват, измиват се и се нарязват ка кръгчета, които се подсушават и се полуизпържват в част от мазнината. Отделно се задушава до омекваме ситно нарязаният лук, към който се прибавят червеният пипер, смляното месо, част от доматите, обелени и нарязани на ситно. Сместа се посолява, залива се с малко гореща вода или бульон и се оставя да поври на тия огън. След това се отстранява от огъня и се подправя със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз. В тава се нареждат пласт от нарязани на тънки филийки червени домати, над тях се изсипва на равен пласт изпърженото месо, а над него се нареждат изпържените тиквички. Отгоре се покрива огново с тънки филийки червени домати и мусаката се поставя да се запече до зачервяване. Над така приготвената мусака се налива на равен пласт сос, приготвен от запърженото брашно, разредено с прясното мляко, в който се разбиват добре яйцата. Отгоре се настъргва кашкавалът и мусаката се запича отново до зачервяване. Готовата мусака се нарязва на порции и се поднася със салата.
Мусака с тиквички и кашкавалена коричка
23 Август 2012
46092
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари