Мусака с тиквички
22 Декември 2011
64937
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг тиквички
1 глава лук
250 г кайма
3 с.л. зехтин
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
магданоз
копър
1 ч.ч. вода
Време: 60 минути
Тиквичките (1 кг) се нарязват на филии и за малко се задушават в горещия зехтин (3 с.л.). Отцеждат се от мазнината и се оставят на страна. Каймата (250 г) и лукът (1 глава) се задушават в останалата мазнина. Щом месото омекне, се добавят доматеното пюре (2 с.л.), солта и черният пипер. Разбърква се добре и се готви 3-5 минути. В тава се редят първо тиквички, след това кайма, пак тиквички, пак кайма и т.н. Между слоевете се поръсва със ситно нарязани магданоз и копър. Налива се вода (1 ч.ч.) и ястието се готви на фурна, докато течността изври. Поднася се с подлучено кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари