Обикновената храна и хранителни отпадъци ще накарат мушкатото да цъфти с нова сила!
Веднага трябва да се отбележи, че мушкатото, въпреки че не е особено придирчиво растение, понякога започва да „капризничи“ - изсъхва, изсъхва и, разбира се, в това състояние не иска да цъфти.
Ако спазвате всички правила за грижа за цвете, тогава най-вероятно растението няма достатъчно хранене. Преди да отидете в магазина за скъпи торове, трябва да опитате народни методи, които често се оказват по-ефективни от закупените продукти.
Захарната превръзка се е доказала много добре. Опитните производители на цветя знаят, че мушкатото е малък зелен "сладък зъб" и тя обича, когато се храни със захар.
Захарта е добра за много цветя
Такова хранене е особено важно през зимата, когато растението може да страда от липса на топлина и светлина, докато листата на пеларгония започват да пожълтяват и изсъхват. За да коригирате ситуацията, трябва да добавите гранулирана захар или пудра захар директно в тенджерата. Една чаена лъжичка от продукта ще бъде достатъчна за едно растение.
Друг продукт ще помогне за подобряване на хранителните свойства на захарта или по-скоро на отпадъците, които остават след нея. Ако обичате да пиете натурално кафе, тогава останалата торта бързо ще възстанови силата на растението и също ще допринесе за развитието на цветните стъбла, тъй като кореновата система бързо ще расте.
Утайката от кафе може да се използва самостоятелно или смесена със захар 1:1 и след това се изсипва в саксия. След това мушкатото трябва да се полива с утаена вода. Трябва да се припомни, че естествените торове трябва да се използват внимателно. Както и готовите превръзки, те трябва да се прилагат внимателно, като се изчислява скоростта.
При излишък от хранителни вещества патогенните микроорганизми могат да се размножават в почвата и мушкатото ще трябва да се лекува, но от сериозни заболявания. Следователно торовете се прилагат стриктно по график и не надвишават предписаната доза. По-добре е растението да се подхранва недостатъчно, отколкото да се прехранва.