Тази апетитна баница с месо е истинска мечта за всички любители на мръвчицата. Има само една опасност - да не може да се спрете и да изядете всичко наведнъж! Ето и лесната рецепта за кралска баница с месо :
Кралска баница с месо
Продукти:
масло - 150 грама
сол - 1/3 чаена лъжичка
брашно - 300 грама
бакпулвер - 1 ч.л.
Освен това:
пилешко филе - 400 грама
лук - 1 бр.
яйца - 2 бр.
дижонска горчица - 1 чаена лъжичка
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана - 100 грама
Приготвяне:
Нарежете месото на малки кубчета, добавете сол и черен пипер на вкус, разбийте яйцата, добавете заквасена сметана и горчица. Смесете всичко до гладка смес.
Накълцайте лука на малки филийки и запържете в растително масло.
Смесете охладения лук с каймата и оставете да престои около половин час.
Пригответе тестото: Смесете пресятото брашно с бакпулвера и студеното масло, солта. Разбъркайте масата с миксер, докато се образуват трохи.
Изсипете една трета от тези трохи във форма, изравнете, оформете нисък борд и разпределете пълнежа отгоре и отново изравнете всичко.
Отгоре поръсете останалите трохи.
Печете баницата на 180 ° C за 50 минути до златисто.