500 гр. пресни кори за баница
500 гр. мляно месо
250 мл доматен сос
150 гр. лук
60 мл олио за готвене
1 чаена лъжичка сол
½ ч.л. черен пипер
За заливката:
4 яйца
1 чаша кисело мляко
200 мл газирана вода
50 мл олио
½ чаена лъжичка сол
1.Нарежете ситно лука и го задушете леко в малко олио. Добавете каймата, подправете с малко сол и черен пипер. Прибавете доматения сос и задушавайте около 20 минути.
2.Изрежете корите за баница по размерите на тавата (в случая - разрязани наполовина). Намажете тавичката с малко олио.
3.Поставете вътре три кори и започнете да редите баницата. Разпределете отгоре около две супени лъжици от плънката. Отгоре сложете нови три слоя кори и отново плънка. Повторете тази процедура, докато корите и плънката се изчерпат, като върху последния слой кори не слагате плънка.
4.Загрейте фурната на 200 градуса. В купа разбийте яйцата, добавете олиото, солта, киселото мляко и газираната вода. Добре разбийте сместа.
5.Нарежете подредената баница на квадрати.
6.Залейте я с приготвената заливка. С вилица разделете леко всяко парче, за да проникне течността навсякъде и оставете баницата околко 15 минути в покой, за да попие заливката.
7.Печете я в загрятата фурна около 4о минути. Оставете да се охлади и след това нарежете по очертанията.