Мъжът ми ги настъргва, а после му правя любимия мега-вкусен сладкиш! Без тесто, без бъркане -...
17 Август 2016
511620
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ябълковия сладкиш - истинска класика. Днешната рецепта е бърза и супер вкусна - насипен ябълков сладкиш, който се прави без тесто, не изисква месене, а резултатът е фантастичен! И ще ви отнеме само 15 минути без печенето!
СЪСТАВКИ
бакпулвер
1-1,5 кг ябълки (за предпочитане кисели и сочни)
1 ч.л.. канела
2 ч.л. нишесте
олио за намазване на формата
ПРИГОТВЯНЕ:
- Ябълките се измиват, вади се сърцевината им, след което се настъргват.
- В отделна купа се смесват всички сухи съставки: грис, брашно, захар, бакпулвер, нишесте, канела. Ако обичате ядки, добавете - не пречат!
- Покрийте тавичка с фолио или хартия за печене и щедро намажете с мазнината.
- В долната част изсипете от сухата смес пласт с дебелина около 0,5 см. Отгоре покрийте с пласт настъргани ябълки със същата дебелина, след това повторете последователността на слоевете, като последният трябва да бъде от сухата смес.
- Оставете сладкиша в продължение на 15-20 минути в покой, след което го изпечете 40-45 минути на 180 градуса.
Оставете го да се охлади леко и нарежете на парчета.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари