Мъжът ми ме глези с тях през ден: Тиквени кюфтенца "Доволна жена" - няма спор, супер доволна съм!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъжът ми ме глези с тях през ден: Тиквени кюфтенца "Доволна жена" - няма спор, супер доволна съм!
Мъжът ми ме глези с тях през ден: Тиквени кюфтенца "Доволна жена" - няма спор, супер...
8883
Мъжът ми ме глези с тях през ден: Тиквени кюфтенца "Доволна жена" - няма спор, супер доволна съм!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори в домове, където живеят предимно месоядци, тиквичките са любима храна. Особено в сезона им през лятото. 

Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за тиквени кюфтенца, които са засищащи, а едновременно с това - здравословни и лесни за приготвяне:

Продукти:

1 тиквичка

1 яйце

1 чаша овесени ядки

1 глава лук

10 гр.

копър

черен пипер на вкус

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Вземете полуготови овесени ядки. Залейте ги напълно с вряла вода. Оставете ги да набъбнат и да се охладят.
  2. Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Изстискайте излишната течност. Забележка: Оттук нататък е важна последователността! Добавете нарязания на ситно лук, яйцето и охладените овесени ядки. Разбъркайте добре.
  3. Добавете нарязания на ситно копър, сол и черен пипер. Разбъркайте. Загрейте в тиган с дебело дъно слънчогледово олио. Пускайте от сместа в тигана със супена лъжица.
  4. Изпържете кюфтенцата от всяка страна за около 4 минути. Можете да определите готовността им по цвета. Трябва да станат златисти.

Ако сте фен на пикантните храни, можете да експериментирате и да добавете лют червен пипер и чесън, както и кайма. Поднесете кюфтенцата с кисело мляко или заквасена сметана. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft