Мъжът ми ме глези с тях през ден: Тиквени кюфтенца "Доволна жена" - няма спор, супер...
30 Август 2016
8883
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Дори в домове, където живеят предимно месоядци, тиквичките са любима храна. Особено в сезона им през лятото.
Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за тиквени кюфтенца, които са засищащи, а едновременно с това - здравословни и лесни за приготвяне:
Продукти:
1 тиквичка
1 яйце
1 чаша овесени ядки
1 глава лук
10 гр.
копър
черен пипер на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
- Вземете полуготови овесени ядки. Залейте ги напълно с вряла вода. Оставете ги да набъбнат и да се охладят.
- Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Изстискайте излишната течност. Забележка: Оттук нататък е важна последователността! Добавете нарязания на ситно лук, яйцето и охладените овесени ядки. Разбъркайте добре.
- Добавете нарязания на ситно копър, сол и черен пипер. Разбъркайте. Загрейте в тиган с дебело дъно слънчогледово олио. Пускайте от сместа в тигана със супена лъжица.
- Изпържете кюфтенцата от всяка страна за около 4 минути. Можете да определите готовността им по цвета. Трябва да станат златисти.
Ако сте фен на пикантните храни, можете да експериментирате и да добавете лют червен пипер и чесън, както и кайма. Поднесете кюфтенцата с кисело мляко или заквасена сметана.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари