Мъжът ми ходи на село и донесе бъз-Казах му "браво" и бързо го спретнах-2 лесни рецепти...
10 Септември 2017
11764
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Предлагаме ви две рецепти за мармалад от бъз , който да си приготвите за зимата:
1.5 кг. плод от храстовиден бъз
750 гр.
захар
1ч.л лимонтозу
Най лесно е с ножица да се отрежат клончетата на бъза, и вкъщи да се отронят. За мармалада трябва да се използват само зрели плодчета от бъз. Наранени, изгнили или зелени плодчета се отстраняват. С вилица най-лесно се отронват зрънцата от клончето.
При плодовете се добавя захарта и се оставя да престои 24 часа. На следващия ден сместа се поставя на котлон. Вари се до сваряване на плодчетата. Изважда се, пасира се и се прецежда през цедка. Връща се на котлона докато се сгъсти. Малко преди да се извади се сипва лимоновата киселина.
Насипва се в затоплени бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу докато изстинат. Консумира се по 1-2 лъжички на гладно с лечебна цел. Приятно приготвяне!
1ч.л лимонтозу
Най лесно е с ножица да се отрежат клончетата на бъза, и вкъщи да се отронят. За мармалада трябва да се използват само зрели плодчета от бъз. Наранени, изгнили или зелени плодчета се отстраняват. С вилица най-лесно се отронват зрънцата от клончето.
При плодовете се добавя захарта и се оставя да престои 24 часа. На следващия ден сместа се поставя на котлон. Вари се до сваряване на плодчетата. Изважда се, пасира се и се прецежда през цедка. Връща се на котлона докато се сгъсти. Малко преди да се извади се сипва лимоновата киселина.
Насипва се в затоплени бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу докато изстинат. Консумира се по 1-2 лъжички на гладно с лечебна цел. Приятно приготвяне!
Втора рецепта за мармалад от бъз без захар
Мармалад от бъз се приготвя по следния начин: плодът се измива, пресова се, за да изтече сок, който да облее зърната. Вари се на умерен огън до сгъстяване и се насипва в бурканчета още горещ.
Мармаладът се взема по една чаена лъжичка преди ядене. Притежава в най-концентриран вид всички благотворни въздействия на растението, регулира стомашно-чревната и пикочо-половата система, действа антиканцерогенно, кожата побелява, погледът се избистря, повишава се тонусът на живот.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари