Тези пълнени чушки по гръцки са чудесна идея за вкусно и разнообразно хранене
Предлагаме ви рецептата за пълнени чушки по гръцки. Приготвят се лесно, а са толкова вкусни, че чиниите ще си оближете, барабар с пръстите.
Трябват ни 500 грама телешка кайма, 300 грама спанак, една тиквичка, глава лук, половин чаша булгур, едно яйце, риган, десетина чушки, 200 грама сушени домати, 200 грама сирене фета, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си загреем фурната на 200 градуса. След това взимаме една голяма купа и в нея си смесваме каймата, заедно с нарязаната тиквичка, спанака, булгура, лука, яйцето и подправките.
Разбъркваме много хубаво, за да се смесят добре всичките продукти, а после си почистваме и нарязваме чушките на половинки.
Пълним ги със сместа с каймата и ги поръсваме отгоре с нарязаните на ситно сушени домати и с натрошеното сирене. Покриваме ги с фолио в тавичката и ги пъхаме във фурната, където се пекат за около 30 минутки на умерена фурна.
След това махаме фолиото и ги оставяме да се пекат за още 20-25 минутки, докато добият онзи апетитен цвят и плънката в тях стане напълно готова. Както виждате са много лесни, но са различни и много интересни. А да не говорим колко пък са апетитни.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!