Мъж ми изяде цялата тава, но му прощавам, защото е неустоимо вкусна! Патладжан-мусака - райска гозба "оближи пръсти"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъж ми изяде цялата тава, но му прощавам, защото е неустоимо вкусна! Патладжан-мусака - райска гозба "оближи пръсти"
Мъж ми изяде цялата тава, но му прощавам, защото е неустоимо вкусна! Патладжан-мусака - райска...
5328
Източник: За Жената
Мъж ми изяде цялата тава, но му прощавам, защото е неустоимо вкусна! Патладжан-мусака - райска гозба "оближи пръсти"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никой не може да устои на това ястие! Патладжан мусака - най-вкусният вариант на мусаката, който някога съм приготвяла! Щом мъжът ми сам изяде цялата тава, смятайте колко е вкусно!

Може да я приготвите предната вечер, а на следващия ден ще е свежа и сочна, сякаш току-що е излязла от фурната... Ето какво ви трябва:

Патладжан мусака

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 800 г - 1 кг патладжани (3-4 бр.), нарязани на филийки, обелени и запечени (запържени)

ПЪЛНЕЖ:

  • 2-3 глави лук
  • 1 чушка
  • 1 морков
  • 400 гр.
кайма
  • 500 мл неутрална готварска сметана
  • 200 гр. настърган кашкавал
  • Подправки и чесън по ваш вкус
  • 1 шепа наситнен магданоз
  • Пече се в загрята фурна на 200 градуса /25 мин.

    ПРОЦЕДУРА:

    1. Нарежете патладжана на филийки и го запържете за 1-2 минути от двете страни в сгорещено олио. При пържене се посолява на вкус. Оставете изпържения патладжан настрана.

    2. Запържете ситно нарязания лук, чушката и настъргания морков, след което добавете каймата и запържете докато смени цвета си. Добавете течната неутрална сметана и гответе още няколко минути. Подправете на вкус.

    плънка със сметана

    Снимка: YouTube

    3. На дъното на намазнена огнеупорна тавичка се нареждат ред патладжани, след това настърган кашкавал, след това цялата плънка с месо и сметана.

    редене мусака

    Снимка: YouTube

    4. Завършете отгоре с ленти патладжан и настърган кашкавал.

    патладжан мусака приготвяне

    Снимка: YouTube

    Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

    патладжан мусака

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft