Никой не може да устои на това ястие! Патладжан мусака - най-вкусният вариант на мусаката, който някога съм приготвяла! Щом мъжът ми сам изяде цялата тава, смятайте колко е вкусно!
Може да я приготвите предната вечер, а на следващия ден ще е свежа и сочна, сякаш току-що е излязла от фурната... Ето какво ви трябва:
Патладжан мусака
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 800 г - 1 кг патладжани (3-4 бр.), нарязани на филийки, обелени и запечени (запържени)
ПЪЛНЕЖ:
- 2-3 глави лук
- 1 чушка
- 1 морков
- 400 гр.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса /25 мин.
ПРОЦЕДУРА:
1. Нарежете патладжана на филийки и го запържете за 1-2 минути от двете страни в сгорещено олио. При пържене се посолява на вкус. Оставете изпържения патладжан настрана.
2. Запържете ситно нарязания лук, чушката и настъргания морков, след което добавете каймата и запържете докато смени цвета си. Добавете течната неутрална сметана и гответе още няколко минути. Подправете на вкус.
Снимка: YouTube
3. На дъното на намазнена огнеупорна тавичка се нареждат ред патладжани, след това настърган кашкавал, след това цялата плънка с месо и сметана.
Снимка: YouTube
4. Завършете отгоре с ленти патладжан и настърган кашкавал.
Снимка: YouTube
Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!