МЪРЗЕЛИВАТА пълнена зелка на дядо: редиш всичко в тавата и покриваш с листа! Няма по-лесно и вкусно ядене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
МЪРЗЕЛИВАТА пълнена зелка на дядо: редиш всичко в тавата и покриваш с листа! Няма по-лесно и вкусно ядене:
МЪРЗЕЛИВАТА пълнена зелка на дядо: редиш всичко в тавата и покриваш с листа! Няма по-лесно и...
9252
МЪРЗЕЛИВАТА пълнена зелка на дядо: редиш всичко в тавата и покриваш с листа! Няма по-лесно и вкусно ядене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Комбинацията от ориз, кайма и зеле е любима на хора от различни страни. Най-често я хапваме под формата на сарми, но съществуват много други начини да получите същия вкус, без да си играете толкова много в кухнята.

Рецептата за пълнена зелка , която ви предлагаме днес, е не само вкусна, но и много по-простичка, от класическите сарми, защото няма нужда да пълните и завивате отделни листа.

Вкусът е отличен и определено ще ви хареса. Ето необходимите продукти за Мързеливата пълнена зелка на дядо :

Мързеливата пълнена зелка на дядо

Продукти:

2 супени лъжици растително масло

1/2 чаша ориз

1 чаша вода

1 глава зеле

500 г кайма

1 морков

1 глава лук

1 чаена лъжичка сол

1/2 черен пипер

1 яйце

За заливката:

1 яйце

200 мл прясно мляко

1/2 чаена лъжичка сол

Щипка смлян пипер

Приготвяне:

Първо пригответе ориза.

Загрейте олиото в тенджера и в него запържете измития ориз.

Налейте вода и подправете със сол.

Гответе на слаб огън, докато водата се изпари.

Отрежете средата на зелето.

Сложете в тенджера, добавете вода и варете 20 минути, докато зелето омекне.

варена зелка

За плънката:

Пригответе 500 грама кайма, настържете в нея морковите и добавете ситно нарязан лук.

Добавете 1 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, сварения ориз и 1 яйце.

Объркайте добре.

Разделете зелето на листа. Отстранете твърдата част на зелевите листа.

зелев лист

Намажете тавата за печене с растително масло.

Разстелете зелеви листа на дъното, така че да излизат и извън стените на тавата.

В средата разпределете половината от плънката с кайма.

зеле с кайма

Отгоре подредете отново зелеви листа и останалата кайма.

зелева мусака

Отново покрийте със зелеви листа и завийте всичко хубаво в зелето.

мързеливо зеле на фурна

Заливка:

Разбъркайте 1 яйце, 200 мл прясно мляко, 1/2 чаена лъжичка сол, щипка черен пипер.

Отгоре набодете с остър нож зелето и го залейте със сместа.

заливка за мусака

Покрийте с влажна хартия за печене и фолио.

Печете 40 минути на 180°C.

След това отстранете фолиото и печете още 20 минути на 200°C.

мързелива пълнена зелка

Поднесете с нарязан пресен копър.

мързелива зелка с кайма

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft