300г ориз
400г консервирани домати (нарязани)
малко настърган чесън
1 глава лук
около 400 г морски дарове (може замразени)
1-2 с.л. зехтин
червен пипер, суха мащерка
3 с.л. бяло вино
900 мл пилешки бульон
сокът на 1/2 лимон
магданоз
резенчета лимон
Загряваме зехтина в голям тиган. Задушаваме нарязания на дребно лук за около 5 минути. Добавяме червения пипер, мащерката и ориза, разбъркваме за кратко, след което наливаме виното. Когато течността се поизпари, добавяме доматите и пилешкия бульон. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме сместа да ври отхлупена около 15 мин., като от време на време разбъркваме до готовност на ориза. Накрая добавяме морските дарове (скариди, миди, нарязани рачешки рулца и пр.) и оставяме ястието на котлона още 5 мин. Отгоре изстискваме 1/2 лимон, поръсваме с магданоза и сервираме с нарязани лимонови резенчета.