Името менемен може и да ви се струва непознато, но вкусът му със сигурност ще запомните, защото е страхотен
Менемен – чували или не това име на апетитното ястие, със сигурност ще запомните вкуса му, тъй като е невероятен. Хубавото на тази лесна и бърза рецепта е, че е наистина мързелива и не отнема много време и врътня пред печката.
Трябват ви само посочените продукти и долу-горе половин час обща врътня.
Първо лежем на едро лука и го поставяме в тигана с мазнината, за да се запържи. Посоляваме го леко и добавяме щипка черен пипер. После режем чушките, отново на едро и ги добавяме към лука в тигана.
Взимаме два от четирите домата, режем ги на кубчета и също ги присъединяваме към лука и чушките, а останалите два домата нарязваме на едро и ги оставяме за накрая, когато всичко вече добре се е задушило и е омекнало.
Преди вторите домати да са омекнали, надупчете ги леко и поставете яйцата, а след това поръсете с черен пипер и сол. Тиганът се покрива и се оставя за около пет минути на средна температура така, че яйцата да останат колкото е възможно по-рохки.
Вече готово, ястието се поръсва с пресния и ситно нарязан магданоз и може да се сервира на масата директно с тигана. А ако го ядете директно с топъл хляб, вместо вилица, удоволствието ви ще е двойно по-голямо. Да ви е сладък менеменът!