Мързеливи банички със заквасена сметана, които не трябва да втасват: Препоръчвам на всеки да удвои дозата, резултатът е невероятен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързеливи банички със заквасена сметана, които не трябва да втасват: Препоръчвам на всеки да удвои дозата, резултатът е невероятен!
Мързеливи банички със заквасена сметана, които не трябва да втасват: Препоръчвам на всеки да...
1589
Източник: За Жената
Мързеливи банички със заквасена сметана, които не трябва да втасват: Препоръчвам на всеки да удвои дозата, резултатът е невероятен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Благодаря на моята приятелка Анна за рецептата, която ми даде преди години и оттогава е редовно на трапезата на семейството ми.

Перфектната рецепта, когато сте изненадани от неочаквани гости (или пък свекървата реши да намине "просто така").

Можете да приготвите тези Мързеливи банички със заквасена сметана веднага, няма нужда да втасват даже и за минута.

В тестото може да добавите и настърган кашкавал, нарязан бекон или нещо по ваш избор...

Мързеливи банички със заквасена сметана

Продукти:

  • 500 гр. брашно
  • 125 гр.
масло или маргарин
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 жълтък
  • За намазване и поръсване:

    • 1 яйце
    • сусам или маково семе
    • мазнина за намазняване на формата за печене

    Приготвяне:

    Като начало трябва да се отбележи, че всички съставки за приготвяне трябва да са на стайна температура.

    Аз вадя всичко от хладилника предварително.

    Приготвянето на тестото е много лесно, тъй като не се приготвя мая.

    Просто смесете всички съставки в купа.

    Разбъркайте старателно.

    Трябва да се получи тесто, което е меко и без бучки.

    Прехвърлете тестото върху набрашнен плот.

    Разточете го на пласт с дебелина около 1см .

    С формичка се изрязват по-малки кръгчета (или друга форма по желание).

    Ако искате, можете да отпечатате някаква фигура отгоре - например с пресата за картофи, но разбира се не е необходимо, това е просто естетически аспект :-)

    Намажете баничките с разбито яйце .

    Можете да ги оставите така или да поръсите със сусам или мак.

    Пекат се на 180 градуса в загрята фурна до златисто .

    соленки с ким

    Снимка: pexels

    Желаем ви приятен апетит! :-)

    мързеливи банички

    Снимка: pexels

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft