500 гр. кори за баница
Плънка:
2 яйца
150 мл олио
1 бакпулвер
2 кофички заквасена сметана от 180 грама
2 супени лъжици царевично брашно
1 чаша (120 мл) топла вода
300 гр. сирене
малко сусам
Първо се приготвя плънката. В купа се счупват яйцата, разбиват се, добавят се олиото, бакпулверът, сметаната, царевичното брашно и топлата вода, и отново се разбърква.
Корите се разрязват наполовина - за приготвянето на 1 баничка са ни необходими две кори, които предварително се намазват с четка с част от плънката. Накрая се слага натрошено сирене и се навиват на руло, като краищата се завиват навътре и се навиват откъм дългата страна. Така приготвените банички се слагат в намаслена тава, намазват се с остатъка от плънката и се поръсват със сусам.
Пекат се на 200 градуса половин час.