Подгответе листата: махнете твърдите дръжки и ги бланширайте във вряща вода за 2-3 минути. Отцедете ги добре.
За плънката: в тенджерка с 2-3 с.л. зехтин запържете ориза, лука, билките, домата, солта и черния пипер за 5 минути. Загрейте фурната на 170 градуса. В тавичка сложете плътен слой от лозовите листа на дъното и по стените, без да оставяте празнини. Излейте плънката върху листата и покрийте с останалите листа (подобно на пай).
Залейте с останалия зехтин, лимоновия сок и водата - течността трябва да стига до средата на тавичката. Сложете върху листата няколко по-тежки огнеупорни чинии или покрийте с капак, ако има такъв (може и с алуминиево фолио). Печете за 35-40 минути, докато течността изври напълно, а оризът е готов. Ако е необходимо, добавете още малко вода и увеличете времето за печене.
Поднася се на стайна температура.
Мързеливи сарми
6 Август 2013
26848
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари