Предястие от пита за дюнер в тиган е идеално за специално ястие. Ако наистина искате нещо необичайно , винаги можете да измислите пълнежа. Тук няма правила! В крайна сметка можете да увиете всичко, което харесвате в тези лавашчета
Предястие от лаваш в тиган
Бендерики е украинско ястие. Според класическата рецепта за приготвянето им трябва да изпържите палачинки, в които пълнежът е увит по специален начин. Днес ще разгледаме един малко мързелив вариант, при който ще използваме лаваш или така известните питки за дюнери, които се продават навсякъде по магазините.
Съставки
400 г кайма
1 бр. лук
3 лаваш или питки за дюнер
3 яйца
70 мл мляко
0,5 ч.л сол
Подготовка
Първо трябва да запържите лука в олио до златисто кафяво. След това го смесете с каймата. Ако не желаете да използвате закупена от магазина, можете сами да направите каймата. След това добавете сол и черен пипер към сместа на вкус.
Можете също да добавите подправки и малко мляко, за да го увиете по-лесно. Или направете бендерики изобщо без месо. Например с извара и зеленчуци. Или със сирене, домати и саламче, общо взето може да сложите всякакъв вариант пълнеж
Сега да преминем към питките за дщнер. Нарежете го на дълги, широки ивици и след това го увийте, както е показано. Основното нещо е да не слагате твърде много пълнеж, защото ще бъде трудно да поберете всичко.Потопете готовите продукти в разбито яйце и запържете в олио на слаб огън. Можете да го сервирате с борш или бульон, а можете просто да го хапнете с майонеза, кетчуп или подправки
Надяваме се, че определено ще опитате да направите такива бендери. В крайна сметка те определено заслужават нашето внимание . Добър апетит!