Мързеливо хлебче-душичка на тиган - хрупкава румена коричка и пухкава сърцевина. По-вкусен от този в хлебопекарната:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързеливо хлебче-душичка на тиган - хрупкава румена коричка и пухкава сърцевина. По-вкусен от този в хлебопекарната:
Мързеливо хлебче-душичка на тиган - хрупкава румена коричка и пухкава сърцевина. По-вкусен от...
12235
Мързеливо хлебче-душичка на тиган - хрупкава румена коричка и пухкава сърцевина. По-вкусен от този в хлебопекарната:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си само - разчупваш хрупкавата златна коричка, а отдолу се показва пухкава сърцевина, вдигаща пара! Направо да ти потекат лигите, нали? Точно такова е хлебчето на тиган от днешната рецепта. 

Много хора се плашат от приготвянето на тесто с мая - дали ще могат да го омесят без машина за хляб, дали ще се изпече добре във фурната... Никое от тези притеснения няма да ви споходи, ако следвате рецептата за пухено хлебче на тиган . Тестото се бърка бързо, трябва му половин час да втаса, а после се пече на слаб огън под капак - това е цялата технология. Опитайте - няма да съжалявате! Ето и рецептата за това вкусно и лесно хлебче в тиган :

Пухено хлебче на тиган

Продукти:

500 гр.пшенично брашно

360 мл вода

5 гр.суха мая

1 с.л.захар

1 ч.л.сол

масло на вкус

хлебче на тиган

Приготвяне:

Загрейте водата до температура малко над стайнатата. Разтворете в нея маята, захарта и солта. След това добавете брашното на части, като бъркате и внимавате да не се образуват бучки. Омесете не твърде гъсто тесто.

Намажете тиган с дебели стени (най-добре чугунен) с меко масло. Сложете тестото в него, покрийте с кърпа и оставете да престои 40 минути.

Покрийте тигана с капак и изпечете хляба на слаб огън за 30 минути. Обърнете го и печете още 30, но без капака. 

Най-ароматният пресен домашен хляб е готов!

Важно! Тиганът трябва да бъде с високи страни, за предпочитане чугунен (той разпределя топлината по-добре). Този метод за приготвяне на хляб се използва от мароканците, традиционната им рецепта се различава само в задължителното добавяне на грис. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft