МЪРЗЕЛИВА ТОРТА с ябълки и сушени плодове: бърза, вкусна, лека!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
МЪРЗЕЛИВА ТОРТА с ябълки и сушени плодове: бърза, вкусна, лека!
МЪРЗЕЛИВА ТОРТА с ябълки и сушени плодове: бърза, вкусна, лека!
5113
МЪРЗЕЛИВА ТОРТА с ябълки и сушени плодове: бърза, вкусна, лека!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Смесете ябълки с ядки и сушени плодове. Много проста и бърза рецепта, която всеки може да приготви.

Вкусен ябълков сладкиш , обогатен с неустоимия вкус на ядки и сушени плодове, ухае страхотно докато се пече, така че не се учудвайте, ако съседите почукат на вратата ви. Ето необходимите продукти за този Мързелив сладкиш с ябълки и сушени плодове :

Мързелив сладкиш с ябълки и сушени плодове

Продукти: 

  • 100 гр. сушени боровинки
  • 150 гр. сушени кайсии
  • 45-50 гр. ликьор или ракия
  • 250 гр. орехи
  • 100 гр. захар
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 4 ябълки
  • 3 супени лъжици нишесте
  • 4 яйца
  • 1 щипка сол
  • 100 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар (10 г)
  • 80 г олио
  • 220 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер

мързелив сладкиш ябълки

Приготвяне: 

Нарежете сушените кайсии до размера на сушени боровинки. след това ги залейте с ликьор или ракия и ги оставете да киснат, за да се хидратират и набъбнат. Ако не искате да използвате алкохолни напитки, тогава ги накиснете в малко сок. Оставете ги да престоят така 15-20 минути.

сушени плодове

Междувременно вземете 250 г орехи и ги сложете в сух тиган с незалепващо покритие. Печете ги на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато пуснат етеричните масла и замиришат приятно.

В малка купа смесете 100 г захар и 1 чаена лъжичка канела на прах. Препечените орехи нарежете на дъска на възможно най-ситно. След това добавете сместа от захар и канела и разбъркайте. Ако са още топли ще поемат добре аромата на захар и канела.

захарни трохи

орехи с канела

Обелете четири ябълки, отстранете семките и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги в купа и ги поръсете с нишесте. Разбъркайте внимателно, така че всяко парче да се намаже с нишесте и да не залепне за останалите.

нарязани ябълки

В отделна купа разбийте четири яйца с щипка сол на пяна, а когато станат на пяна, постепенно добавете 100 г захар. Разбивайте непрекъснато, докато яйцата се сгъстят и станат кремообразни. Добавете 10 г ванилова захар.

Добавете 80 мл олио и пресято 220 г брашно заедно с половин пакетче бакпулвер (една чаена лъжичка). Разбийте на най-ниската скорост до получаване на хомогенна, компактна смес без бучки.

Застелете тава или форма (или приблизително) с размери 20х20 см с хартия за печене отдолу и отстрани. Намажете дъното с няколко капки олио. Изсипете половината от готовото тесто, разпределете равномерно и заравнете.

тесто във формата

Отгоре се поръсват с половината орехи, след което се нарежда слой нарязани ябълки. Резените ябълки се нареждат плътно една до друг, така че да покрият цялата повърхност. Върху тях се разпределят сушените плодове. Изсипете останалото тесто, разстелете и заравнете.

кекс с ябълки

сладкиш с ябълки

Отгоре се нареждат ябълки, а върху ябълките останалата част от орехите със захарта и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса около 70 минути. Оставете леко да се охлади, след което извадете сладкиша от формата и махнете хартията за печене.

кекс сушени плодове

сладкиш сушени плодове

Поръсете пудра захар отгоре, след това нарежете и сервирайте. 

кекс ябълки и сушени плодове

сладкиш сушени плодове

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft