![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Загрейте фурната на 160°C. Запечете леко смлените лешници в сух тиган на умерен огън и оставете да се охладят. Целите лешници сложете в торбичка за замразяване и ги натрошете с точилка на по-едри парченца. Смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа. Измийте морковите, обелете ги и ги настържете на ситно ренде. Обелете ябълката, махнете сърцевината и нарежете на дребни парченца.
Разбийте с миксера на пяна яйцата, кафявата захар и олиото. Прибавете настърганите моркови, смлените лешници и нарязаната ябълка. Най-накрая добавете брашнената смес и разбъркайте кратко, докато се смесят съставките. Напълнете тестото в покрити с намазнени хартиени капсули формички за мъфини и поръсете отгоре с натрошените лешници. Изпечете мъфините за 30-тина минути на средна скара във фурната. Опитайте с клечица дали са готови.