1 ч.л. зехтин
1 чаша лук, ситно накълцан
1/2 чаша моркови, нарязани на ситно
3 скилидки чесън, счукани
1 ч.л. риган
750 гр. смляно пуешко или не много мазна кайма
1/2 чаша кетчуп плюс още малко за топинга
1 чаша солени крекери (бисквити - около 20 броя), счукани на ситно
2 с.л. горчица
1 1/2 ч.л. сос Уорчестър
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 яйца
мазнина за готвене
Загрейте фурната на 175 градуса. В голям тиган нагрейте олиото, добавете вътре лука, морковите, чесъна и ригана и задушете няколко минути. Оставете да се охлади.
В голяма купа смесете месото, кетчупа, крекерите, горчицата, соса Уорчестър и пипера. Добавете охладената зеленчукова смес и яйцата и объркайте добре.
Намазнете 12 формички за мъфини с олио. Разделете сместа равномерно между формичките. Покрийте всеки мъфин с няколко капки кетчуп (или сос барбекю). Запечете ги за 25 минути - до готовност на месото. Поднесете с розички от картофено пюре.