1 яйце
1 – 2 средно големи круши
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар (може и по-малко, ако крушите са сладки)
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч вода
3 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
щипка джинджифил
1 пакетче ванилия
За топинга:
3-4 супени лъжици ситно нарязани орехи
3-4 супени лъжици захар
Смесете яйцето, брашното, захарта, содата, угасена в киселото мляко, олиото, канелата и останалите подправки. Разбъркайте много добре и прибавете обелените и ситно нарязани круши.
Изсипете сместа във формата за мъфини, като пълните формичките само до 3/4 от височината, т.к. при печене се надигат. Преди да ги поставите да се пекат, направете топинга за мъфините:
Смесете и разбъркайте добре съставките за топинга и поръсете със сместа всеки мъфин. Печете десерта в предварително загрята фурна, докато леко покафенеят мъфините. Извадете ги от формичките, когато изстинат.