500 гр. свинска наденица с подправки
1 ч.л. лук на прах
3 чаши брашно (смес за печене)
1 консерва пилешка супа (300 гр.)
2 чаши настъргано сирене Чедър/кашкавал
3/4 чаша пълномаслено прясно мляко (може само вода или само мляко)
Запържете натрошената наденица с нарязания лук в голям тиган, като бъркате непрекъснато, докато месото вече не изглежда розово. Отцедете и оставете сместа да изстине.
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете наденицата, брашното (сухата смес) и настърганото сирене в голяма купа. Направете кладенче в средата. Разбъркайте супата с прясното мляко и ги прибавете към запържените наденица и лук и изсипете сместа в кладенчето, като бъркате колкото да се овлажнят сухите съставки (без да разбивате прекалено). С лъжица разпределете сместа в предварително намазнени формички за мъфини, като пълните догоре. Изпечете за 15-18 минути, или докато мъфините леко покафенеят.