Навит канелен хляб

вход през zajenata.bg
Навит канелен хляб
admin
Добавена от: admin
11045
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За хляба:
5 - 5 1/2 чаши брашно
3 с.л. захар
2 опаковки суха мая
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода за хляб
1 чаша пълномаслено прясно мляко
1 чаша вода
1/3 чаша масло, нарязано на парченца
1 яйце, леко разбито
За плънката:
1 чаша меко масло (разделена на три)
1 чаша кафява захар
2 - 3 ч.л. канела
1 чаша накълцани орехи
 

Покрийте 3 форми за печене с диаметър около 20 см. с хартия за печене. Намазнете хартията и оставете настрана. В голяма купа смесете 3 чаши брашно, захарта, неразтворената мая, солта и содата за хляб. Загрейте млякото, водата и маслото, докато се сгорещят. Маслото не трябва да се разтопява напълно, сместа ще изглежда леко пресечена. Разбъркайте с брашното. Прибавете достатъчно от останалото брашно, така че да омесите меко тесто. Месете върху леко набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично – около 5 минути. Покрийте и оставете да почине върху набрашнена повърхност за 15-тина минути.
Разделете тестото на 3 равни части. Покрийте 2 от тях с кухненска кърпа, докато обработвате третата. Разточете една част на четириъгълник с размери около 30х40 см.
Разнесете 1/3 от маслото равномерно върху тестото. Поръсете с 1/3 от кафявата захар и 1/3 от канелата и 1/3 от орехите. Навийте откъм дългата страна на руло. Прищипете добре шева на рулото. Разрежете вертикално на половина. Прищипете двете половини в единия край и след това ги усукайте една с друга. Навийте на охлювче и сложете в една от приготвените форми. Повторете с другите 2 части от тестото и с останалите продукти за плънката. Покрийте с домакинска кърпа и сложете на топло. Оставете да втасва около 45 минути, докато удвои обема си. Загрейте фурната на 190 градуса. Изпечете за около 30 минути. Повърхността трябва да е златисто-кафява.
Оставете да изстинат върху решетка за 5 минути. Обърнете върху решетката, махнете хартията за печене и обърнете обратно с горната страна нагоре. Оставете да се охлади напълно върху решетката. Поднесете на стайна температура.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft