Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца - и пухкав, и вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца - и пухкав, и вкусен:
Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца - и...
13608
Източник: lakomnik.bg
Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца - и пухкав, и вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако си спомняте времето преди демокрацията, тогава се сещате за онази, старата лимонада в стъклена бутилка, чаша от която струваше нищожните и навремето 20 стотинки. Е, точно с тази лимонада навремето се правеше най-вкусния и пухкав лимонаден кекс , записан старателно в кулинарните тефтери на нашите майки и баби.

Днес ще ви припомним това чудо от соца - кекс с лимонада , а резултатът няма как да не ви хареса! Ето и рецептата за този жълт лимонаден кекс :

Лимонаден кекс

Продукти:

5 яйца

1 1/2 ч.ч.захар

1/2 ч.ч.олио

4 ч.ч.брашно

1 бакпулвер

250 мл лимонада

1 ванилия

орехи на вкус

по желание - стафиди, шоколад за украса

Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес, като се бърка непрекъснато. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото, орехите и се смесва хубаво, докато се получи кексово тесто.

Тестото се изсипва във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовият кекс се поръсва с пудра захар или се залива с разтопен шоколад - еднакво вкусно е!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft