Навсякъде по заведенията в момента е абсолютен хит, а аз се научих как да си го правя сама вкъщи и става в пъти по- вкусен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навсякъде по заведенията в момента е абсолютен хит, а аз се научих как да си го правя сама вкъщи и става в пъти по- вкусен
Навсякъде по заведенията в момента е абсолютен хит, а аз се научих как да си го правя сама вкъщи...
157274
Навсякъде по заведенията в момента е абсолютен хит, а аз се научих как да си го правя сама вкъщи и става  в пъти по- вкусен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прясна мента използваме като подправка и декорация за сладкиши, коктейли, салати, ястия от месо и други, но от нея става разкошен сироп Този сироп от мента се научих да приготвям наскоро 

С него се разхлаждахме през изминалите няколко дни с летни горещини.

 

Необходими продукти:

1 връзка прясна мента

захар

вода

 

Приготвяне:

Измийте ментата и я накиснете с вода в съд, като водата е необходимо добре да покрие листата. Оставете да накисне по този начин 24 часа.

След това извадете листата прясна мента. Прецедете.

Сироп от мента е страхотна домашна безалкохолна напитка

Тук можете да постъпите по няколко начина. Можете да налеете тази вода и да я пиете директно. Тя е поела от аромата на ментата и има великолепен вкус, а свежият аромат остава в устатата и освежава дъха. Тръгвайки на път можете да вземете със себе си ментова вода, за да ви ободрява.

Една връзка мента може да кисне с около 3 литра вода, за да остане свеж и наситен аромат.

 

Сироп от мента:

След като сте прецедили водата, в която ментата е киснала, сложете захар. Рецептата, която ми казаха е на всеки 1 литър вода по 1 кг захар.

На мен ми се стори твърде много и сложих 1 кг захар на около 2 кг вода с мента. Захарта е необходимо да бъркате с дървена лъжица или бъркалка, а не с метална. Трябва да престои по този начин между 12 и 24 часа, докато захарта бавно се разтопи.

Получавате гъст сироп от мента.

Наливате го в шишета и съхранявате в хладилника.

Когато го поднасяте, наливате във водна чаша 2 или 3 пръста от този сироп, а след това доливате с газирана вода.

Получавате невероятно домашно безалкохолно. Бихте могли да си сложите резенче лимон.

Ако желаете да съхранявате по-дълго време този вкусен сироп от мента, сложете му лимонтозу, за да го консервирате.

 

Ако обичате да си приготвяте коктейли, както моята приятелка, от която научих рецептата, слагате 1 или 2 с.л. сироп от мента, добавяте водка, джин или друг алкохол като цветните ликьори за коктейли.

Декорирате с ментовите листенца и много лед. Ще получавате страхотен коктейл.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft