Тези, които са прекарали COVID-19 продължават да живеят с неприятните последици от вируса дълго, след като са излекувани. За някои това означава месеци без обоняние, вкус или болка.
Вера Шарошкина отбелязва, че райската ябълка съдържа витамини А,В и С, което я прави особено полезна за хора с хиповитаминоза след прекарани вирусни инфекции и настинки.
Консумацията на средно голяма райска ябълка освен това осигурява на организма цялата дневна доза йод.
Плодът е богат и на желязо и калий, необходими на пациенти с проблеми във функциите на сърдечносъдовата система.
Съдържащите се в райската ябълка антиоксиданти са полезни и за пушачите.
Шарошкина предупреждава, че с консумацията на плода не трябва да се прекалява. Диетоложката напомня, че райската ябълка има влакнеста структура, която увеличава натоварването върху храносмилателната система.