Най-вкусната морковена торта рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусната морковена торта рецепта
Най-вкусната морковена торта рецепта
23700
Най-вкусната морковена торта рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Морковена наслада" - това е името, дадено на тази торта по някаква причина. Морковите не само могат да се приготвят под формата на сладко, от тях може да се приготвят прекрасни сладкиши.

Въпреки относителната простота на приготвяне на тортата, тя  впечатлява с хармоничното съчетание на вкуса на сочни моркови, сладък и нежен крем с леко кисело мляко.

Пригответе такава торта за празника и ще изненадате гостите си, аз съм напълно сигурна в това!

Най-вкусната морковена торта

СЪСТАВКИ

200 г настърган морков

3 моркови за панделки и конфитюр

100 мл растително масло

3 яйца

150 г брашно

500 г заквасена сметана  

50 г натрошени орехи

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1 опаковка сгъстител за крем

1/4 ч. л. индийско орехче

500 г захар

1 лимон

пудра захар на вкус

Форма за печене с диаметър 24 см

ПОДГОТОВКА

Настържете на фино ренде 200 г моркови.

Нарежете ядките.

Смесете брашното с подправки и бакпулвер, пресейте.

Добавете към настърганите моркови растително масло, разбъркайте.

Разбийте яйцата и 200 грама захар да се образува пяна. Една трета от яйчната смес се комбинира с морковите, цялото пресято брашно и се разбърква. След това внимателно смесете останалата част от яйцата, добавете ядките и разбъркайте отново.

Дъното на формата се поставя с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в предварително загрята фурна до 180 градуса.

За да украсите тортата, обелете морковите и ги нарежете на тънки филийки с белачката за картофи.

Направете сироп от 200 мл вода и 200 г захар.

Поствете лентичките моркови във врящия сироп и оставете да се варят в продължение на 3-4 минути. След това прецеждате и изхвърляте сиропа. Ако правите още една партида лентички, трябва да добавите към сиропа 1 супена лъжица захар и да поври малко с нея, в противен случай концентрацията на захар в сиропа ще намалее и лентичките недостатъчно се втвърдяват.

След това поставете чинията върху силиконова подложка  в предварително загрята фурна на 160 градуса за 3-5 минути, да изсъхнат.

Лентичките, извадени от фурната, са с мека структура, но ще изсъхнат, докато се охлаждат. От тях, преди да са се втвърдили, оформете капчици (както е на снимката)и се поставят върху фолио за по-нататъшно втвърдяване.

Останалата част от морковите се използва за приготвяне на сладко от моркови, затова използвайте средно ренде и варете в останалия сироп до умерена мекота, като добавите лимонов сок 1/2. Прецедете през сито, за да отстраните излишния сироп.

Сложете заквасена сметана в гевгир, покрит с марля в 3-4 слоя. Оставете цяла нощ в хладилника и на следващата сутрин смесете. Добавете на вкус от пудрата захар и лимонов сок, сгъстител за сметана, разбъркайте с миксер със средна скорост. Поставете сметаната в шприц.

Украсете целия блат със сметана, като по средата сложите от морковеното сладко, както и морковените лентички.

Готовата торта се слага на студено, нека стегне. Поглезете се с вкусен и полезен десерт!

Горната рецепта за вкусна торта от моркови може да се използва за печене на тарталети. И конфитюрът от моркови може да се сервира на масата като отделно ястие! Бон апетит!

Отлично допълнение към тортата ще бъде оригиналния чай от моркови . Тази напитка е полезна при настинки, подобрява имунната система, подобрява тонуса, укрепва костите.
Има хора, които просто мразят всички зеленчуци, с изключение на картофите, и се опитват да ги изключат от менюто си.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft