Така още не сте готвили зелката! Забравяш сармите и киселото зеле - ТОВА е най-голямата зелева вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така още не сте готвили зелката! Забравяш сармите и киселото зеле - ТОВА е най-голямата зелева вкусотия:
Така още не сте готвили зелката! Забравяш сармите и киселото зеле - ТОВА е най-голямата зелева...
6650
Така още не сте готвили зелката! Забравяш сармите и киселото зеле - ТОВА е най-голямата зелева вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В тази форма още не сте яли зеле! Много оригинална рецепта , максимално проста, но много сполучлива. Зелето се пече с кайма на фурна - получавате пълноценно ястие за цялото семейство! Да, на вкус донякъде напомня на сармите, но е неимоверно по-лесно и бързо, а според нас - даже и по-вкусно! Ето перфектната домашна рецепта за пълнена зелка :

зелка с кайма и кашкавал

Пълнена зелка с кайма

Продукти:

зеле - 1 бр.

мляно месо - 1 кг

сол и черен пипер на вкус

яйца - 2 бр.

бекон - 400 гр.

кашкавал - 150 гр.

Приготвяне:

Отрежете дръжката на зелката и извадете вътрешността.

издълбана зелка

Добавете яйца към каймата, както и сол и черен пипер на вкус. Напълнете плътно половината кайма в зелето, а в центъра поставете парче кашкавал.

пълнена зелка с кайма

Покрийте зелката отвън с останалата плънка от кайма. Накрая увийте хубаво в резени бекон.

зелка в кайма и бекон

Пъхнете във фурната за 2 часа при температура 160 градуса.

печена зелка в бекон

Нарежете и сервирайте това оригинално, вкусно и красиво ястие на масата!

пълнена зелка с кайма, бекон и кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft