Необходими съставки:
200г (1 чаша) кафява захар
185мл (3/4 чаша) мляко
125 г масло, нарязано
115г (3/4 чаша) брашно с набухвател
75г (1/2 чаша) чисто брашно
50г (1/2 чаша) какао на прах
3 яйца
185г или 13 супени лъжици масло, допълнително, на стайна температура
345г (2 1/4 чаши) пудра захар
95г (3/4 чаша) мляко на прах
1 супена лъжица мляко, допълнително
465г шоколадови топки(това могат да бъдат всякакви бонбони, тип шоколадови, вафлени, с подходяща големина)
Съставки, необходими за плънката:
300г тъмен шоколад за готвене, ситно нарязан
125мл (1/2 чаена чаша), течна сметана (hopla)
30гр масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса. Намажете с масло целия съд за печене, а след това поставете пергаментова хартия.
2.
3. Добавете брашното и какаото на прах в сместа с масло и сложете разбитите яйца. Сложете сместа в тавата за печене и печете около 55 минути. Оставете да се охлади, за около 5 минути, след това поставете тортата в подходяща чиния.
4. За плънката: Поставете шоколада, сметаната Hopla и маслото над пара докато съставките не се стопят и обединят, като се разбърква временно.
5. Миксирайте останалото масло (185г), добавете захарта, млякото на прах и допълнително мляко и разбийте, докато не се съединят.
6. Оставете плънката да се сгъсти около час и половина.
7. Докато плънката се сгъстява, отрежете тортата на четири хоризонтални слоя.
8. Нанесете 1/3 от плънката на всеки слой, а след това напълно се намазва с останалия пълнеж.Оставете в хладилник да се охлади около час и половина и след това декорирајте с шоколадовите топки.