Вкусни, меки, порести, идеални за малко разнообразие от обичайните палачинки. Това са най-вкусните Арабски палачинки , чиято рецепта ви каним да опитате днес.
Някои хора харесват обикновени тънки палачинки, други харесват американски или японски палачинки, ано задължително опитайте арабските палачинки , които се правят с грис и мая, за да имат толкова много мехурчета.
Ето какво ви трябва:
Арабски палачинки
Продукти:
2 чаши (от 200 мл) гореща вода
1 чаша мляко
1 чаша грис
2 чаши брашно
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка суха мая (1/2 саше)
1 ч.л.
1 яйце
ванилова захар
Приготвяне:
Сложете две чаши топка/хладка вода в по-дълбок съд, добавете една чаша хладко мляко, една супена лъжица захар, една чаена лъжичка сол, половин пакетче суха мая и едно яйце, оставени на стайна температура. Разбъркайте с бъркалка, докато съставките се разтворят.
След това добавете чаша грис, разбъркайте и добавете две чаши брашно и половин пакетче бакпулвер. Най-добре е да пресеете брашното. Разбийте добре, докато всички съставки се хомогенизират и се получи гладка смес без бучки, с консистенция на течно кисело мляко.
Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете на топло място да ферментира за около час. През това време маята ще се активира добре и сместа ще се пени и ще удвои обема си. Разбърква се с лъжица и сместа е готова за пържене.
Загрейте намазан с масло тиган с незалепващо покритие на среден огън, след което изпържете палачинки както обикновено, за няколко минути от двете страни до златисто.
Да ви е сладко!