Ако досега не сте се опитвали да си приготвите домашни бонбони , време е да размислите! Много е лесно, а резултатът е в пъти по-добър от всичко, което може да си купите в магазина! Основното е внимателно да следвате рецептата и непременно ще успеете! Ето как се правят най-вкусните домашни бонбони без консерванти и други вредни съставки:
Домашни бонбони
Продукти:
малко повече от половин чаша захар
30 г масло
25 г какао
200 г сухо мляко (можете да вземете заместител)
50 мл прясно мляко
180 г ядки по избор
Приготвяне:
Смесете какаото със захарта, налейте мляко и бъркайте до гладка смес без бучки.
Поставете на умерен огън, загрейте и добавете маслото. Бъркайте, докато маслото се разтопи.
Дръпнете от котлона и разделете сместа на две порции. Изсипете сухото мляко лъжица по лъжица в едната част, като бъркате старателно след всяко добавяне, за да остане сместа хомогенна.
Нарежете ядките и ги добавете към сместа с млякото, бъркайки старателно.
Оваляйте топчетата в смес по избор (кокос, какао, нарязани ядки) и потопете във втората част от шоколадовата маса.
Покрийте подходящ съд с хартия за печене и сложете бонбоните отгоре да стегнат. Пъхнете ги в хладилника за няколко часа.