Най-вкусните кисели краставички - Рецепта в снимки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-вкусните кисели краставички - Рецепта в снимки
13441
Снимков материал: pixabay.com
Най-вкусните кисели краставички - Рецепта в снимки

Ето как да си приготвите чудесни кисели краставички за зимата вкъщи.

За направата на един буркан кисели краставички ще са ви необходими:

• 8-10 краставици корнишони (в зависимост от размера им)

• 1 стъклен буркан

• 50 мл оцет

• 1/4 глава лук

• 1 с.л. сол

• 1 с.л.

захар

• 5-6 зърна черен пипер

• Копър

• Синапено семе (по желание)

Нарежете краставичките по дължина с височината на буркана. Предварително пригответе подправките за зимнината - поставете в буркана копър, лук и черен пипер, по желание добавете и синапено семе.

След това подредете нарязаните краставици в стъкления съд, като се стараете максимално да оползотворите пространството на буркана. В отделна тенджера, на слаб огън, загрейте оцета, смесен с вода, както и със солта и захарта. Когато компонентите се смесят и затоплят, ги излейте в буркана.

Напълнете бурканите до ниво два пръста под гърлата им. После ги затворете добре с подходящи капачки.

Варете ги в голяма тенджера в продължение на 5 минути след завирането на водата. След стерилизирането, извадете бурканите и ги охладете.

Можете да ги консумирате още на момента, но по-добре изчакайте началото на зимния сезон, когато киселите краставички вече ще имат по-концентриран и съвършен вкус на любимата ни традиционна зимнина.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft