14 Декември 2013
43150
Снимков материал: pixabay.com
С тази рецепта ще направите около 20 палачинки
Съставки:
3 яйца
0, 600 мл мляко
450 гр. брашно
170 гр.
захар
3 чаени лъжички сода бикарбонат
Първо счупете 3 яйца в голям съд, след това изсипете млякото в яйцата. Разбъркайте яйцата и млякото заедно. След това добавете сухите съставки. Първо брашното, след това захарта и накрая содата. Сега разбъркайте всички съставки. Оставете сместа да втаса за около час. След това вземете супена лъжица и разбъркайте енергично сместа. Ако смятате, чее твърде гъста, добавете съвсем малко мляко. Загрейте предварително тиган на средна температура. Вземете парче масло и намажете с него дъното на тигана. След това увеличете температурата до максимум и разлейте на тънко сместа по дъното на тигана. Оставете палачинките, докато не се появят мехурчета и краищата се зачервят, тогава се обръщат.
3 чаени лъжички сода бикарбонат
Първо счупете 3 яйца в голям съд, след това изсипете млякото в яйцата. Разбъркайте яйцата и млякото заедно. След това добавете сухите съставки. Първо брашното, след това захарта и накрая содата. Сега разбъркайте всички съставки. Оставете сместа да втаса за около час. След това вземете супена лъжица и разбъркайте енергично сместа. Ако смятате, чее твърде гъста, добавете съвсем малко мляко. Загрейте предварително тиган на средна температура. Вземете парче масло и намажете с него дъното на тигана. След това увеличете температурата до максимум и разлейте на тънко сместа по дъното на тигана. Оставете палачинките, докато не се появят мехурчета и краищата се зачервят, тогава се обръщат.
Loading the player...
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари