Най-вкусните толумбички се правят с вилица, а не с шприц! Малки сладки розички в чуден сироп:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусните толумбички се правят с вилица, а не с шприц! Малки сладки розички в чуден сироп:
Най-вкусните толумбички се правят с вилица, а не с шприц! Малки сладки розички в чуден сироп:
69354
Най-вкусните толумбички се правят с вилица, а не с шприц! Малки сладки розички в чуден сироп:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толумбичките са любим сиропиран десерт на мнозина. Пареното тесто, шприцовано и изпечено във фурната се залива със захарен сироп - това в общи линии е технологията на толумбичките.

Ние обаче ви предлагаме една нова рецепта за Толумби на розички , за която не ви трябва шприц, а най-обикновена вилица! Ето необходимите продукти:

Толумби на розички

Продукти:

  • 150 мл кисело мляко
  • 130 мл олио
  • 1 яйце
  • 2 пак.ванилена захар
  • 1 бакпулвер
  • 400 г брашно +-

Сироп:

  • 3 чаши вода (чаша от 200 мл)
  • 2 чаши
  • ванилин ектракт, кора от лимон

Приготвяне:

Първо сварете сиропа: Сварете водата и захарта за 10 минути, след това добавете малко екстракт от ванилия на вкус и малко лимонова кора (или няколко колелца лимон). Оставете настрана да изстине.

От всички съставки се замесва тесто, като се добавя толкова брашно, колкото е необходимо, за да се получи меко и гладко тесто.

Разделете тестото на две части и всяка част разточете на възможно най-тънка правоъгълна кора (трябва да внимавате за това). Нарежете кората на ленти с ширина около 1 см.

тесто на ленти

Навийте всяка лента на вилица, така че да се получи роза. Дължината на лентите трябва да е приблизително 25 см, за да се изпържат добре отвътре и да не останат сурови.

розичка от тесто

Внимателно изпържете розичките в сгорещено олио, като с пръсти внимателно пуснете тестото от вилицата в олиото. Обърнете ги веднъж, за да се изпържат хубаво и от двете страни.

Веднага сложете горещите розички в студения сироп. 

толумби на розички

След това ги дръжте в хладилник, най-добре са студени, а като ги сервирате може да ги залеете с шоколад, канела...винаги вадете най-долните, които са попили от сиропа.

толумбички розички

Да ви е сладко!

розички в сироп

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft