Буквално ометох цяла чиния от тези палачинки! От сега нататък ще ги правя само по този начин - толкова са вкусни!
Отлична рецепта за сладкиш с палачинки , която ще ви отсрами и на празник, и в делничен ден, когато просто ви се дояде нещо сладичко, а нямате много време. Ето необходимите продукти за невероятния Палачинков сладкиш :
Палачинков сладкиш
Продукти:
15 готови палачинки
200 мл сварен ванилов пудинг, полутечен (1 чаша)
10 г какао на прах за поръсване отгоре
500 г сирене маскарпоне
250 мл сладкарска сметана за разбиване с масленост 33%
100 г пудра захар
Приготвяне:
Сварете ваниловия пудинг според указанията на пакетчето, но не го преварявайте, за да не се сгъсти или добавете още малко мляко. Трябва да е полутечен, след което напълнете с пудинга висока чаша.
След това поставете пълната с ваниловия крем чаша обърната върху чиния за сервиране, малко по-голяма от размера на палачинките. Започнете да редите палачинките около чашата, а между тях мажете от вкусния крем с маскарпоне.
За крема: Към 500 г маскарпоне добавете 250 мл сладкарска сметана, 100 г пудра захар, след което разбийте с миксер до получаване на гладък крем. След като подредите всички палачинки, намажете плътно с крема отгоре и отстрани, и поръсете с какао на прах. Накрая бавно и внимателно извадете чашата с ваниловия пудинг, така че той да се "разтече" и покрие сладкиша (вижте видеото).
Полутечният ванилов крем ще покрие палачинките. Сега остава само да нарежете десерта на парчета и да сервирате. Горските плодове се съчетават перфектно с този крем. Ето цялата процедура във видеото по-долу: