Ако търсите рецепта за вкусно и оригинално ястие , опитайте тези печени тиквички с пиле, домати и кашкавал . Ще преоткриете този летен зеленчук с нашата вкусна гозба , а приготвянето ѝ съвсем не е трудно! Предлагаме ви най-вкусният обяд от тиквички :
Тиквички с пиле, домати и кашкавал
Продукти:
1,5 кг тиквички
45 мл растително масло
1 ч.л.
червен смлян пипер, черен пипер и мащерка на вкус
За пълнежа:
700 г пиле
4 - 5 с.л. растително масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 - 3 чушки
2 домата
1 ч.л. сол, червен пипер, черен пипер и мащерка
За соса:
1 чаена лъжичка доматено пюре
100 мл вода
За печене:
3 домата
80 г сирене чедър/кашкавал
Приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете горната и долната част, след което ги обелете, като снемате кората на ленти през разстояние. Нарежете на по-дебели кръгчета и поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене.
Пригответе смес от подправките и растителното масло, разбъркайте и разтрийте всяко кръгче. Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180 ° C за 30 минути.
Почистете, измийте и нарежете лука, чушките и чесъна на ситно. Измийте доматите и ги нарежете на малки парченца.
Нарежете също пилешки гърди на малки парченца.
Поставете малко растително масло в тиган, запържете лука и добавете нарязана червена чушка. Добавете пилешкото месо и запържете за известно време, като разбърквате. периодично
След това добавете нарязаните домати, солта, подправките и разбъркайте. Задушете и отстранете от огъня.
Внимателно притиснете изпечените тиквички с лъжица, за да създадете вдлъбнатина, в която поставете от приготвения пълнеж.
Отгоре поставете доматите, изсипете соса, който сте приготвили от доматено пюре и вода, след което поръсете с настърган кашкавал.
Поставете в предварително загрята фурна и печете на 200 ° C за около 30 минути.
Готово.
Пожелаваме ви добър апетит!