Това наистина е най-вкусният плодов сладкиш ! Правя го през цялата година - бърз и лесен, става за половин час! Рецептата е простичка, а сладкишът се приготвя от продукти, които винаги имаме в кухнята. От плодове можете да използвате каквото имате, дори замразени (изцедени), както и да добавите шоколад, орехи или други ядки... Ето какво ви трябва за ароматния и пухкав Плодов пирог :
Най-вкусният плодов пирог
Продукти за крема:
- 400 мл прясно мляко
- 1 яйце, 5 супени лъжици захар (или на вкус)
- 1 супена лъжица олио
- 5 супени лъжици нишесте
- 100 гр.
Продукти за блата:
- 1 чаша (200 мл) захар
- 4 яйца
- 200 мл топло прясно мляко
- 180 мл олио
- 1,5 пакетчета бакпулвер
- 2 супени лъжици нишесте
- 2,5 чаши брашно
И още:
- 1-2 шепи череши
- 1-2 шепи ситно натрошен шоколад (на капки)
Пече се 30-35 минути на 170 градуса. По желание се поръсва с пудра захар
Приготвяне:
Първо пригответе крема, за да има време да изстине. Изсипете млякото в тенджера, добавете едно яйце и захарта, разбийте на ръка, след това добавете нишестето и разбъркайте добре, за да няма бучки.
Слага се на огъня и се готви на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг. Докато е още топъл, добавете шоколада и маслото и разбъркайте, за да се разтопят и да се включат в сместа.
Изсипете крема в друга купа и го покрийте със стреч фолио, за да не хване коричка докато изстива. След това пригответе пандишпановото тесто. Трябва да има малко по-плътна консистенция от палачинките.
Първо разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи и се получи гъста, светла кремообразна смес. Добавете топлото мляко и олиото и разбийте за кратко. След това добавете сухите съставки: нишесте, брашно и бакпулвер.
Размесете и когато получите гладко тесто без бучки, го изсипете равномерно в средно голяма форма, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете с плодове и шоколад (или нещо по ваш избор).
Охладеният крем се изсипва в готварски шприц и се шприцова отгоре върху тестото (може и с лъжица да се загребва от крема и да се намазва върху тестото). Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30-35 минути.
Когато се изпече, оставете да изстине, след което махнете ринга, поръсете с пудра захар по желание и сервирайте.
Да ви е сладко!