Кралски ягодов пай - легендарна рецепта от Франция за невероятна вкусотия! Поднесете с топка сладолед за пълно блаженство:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралски ягодов пай - легендарна рецепта от Франция за невероятна вкусотия! Поднесете с топка сладолед за пълно блаженство:
Кралски ягодов пай - легендарна рецепта от Франция за невероятна вкусотия! Поднесете с топка...
6011
Кралски ягодов пай - легендарна рецепта от Франция за невероятна вкусотия! Поднесете с топка сладолед за пълно блаженство:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки френски регион има свой собствен вариант на този вкусен Френски ягодов пай , известен под името Galette de rois, или „ Кралска торта “. Традиционната рецепта включва бадеми, а има версии с горски плодове, кайсии, шоколад и ябълка.

Този път ви предлагаме рецепта за Кралски ягодов пай  с ревен – растение, което расте през пролетта и се смята за един от най-здравословните зеленчуци. Характеризира се с кисел вкус и може да се комбинира в солени и сладки ястия, като супи, мармаладени сосове, а от него може да се направи дори вино.

Кралски ягодов пай

Необходими съставки:

За тестото:

200 грама брашно

200 грама масло

2 супени лъжици захар

щипка сол

ванилинова захар

5 супени лъжици студена вода

За пълнежа:

300 грама пресни ягоди

200 грама ревен

5 супени лъжици захар

1 ванилова захар

2 супени лъжици сладко от ягоди (по избор)

френски ягодов пай

Начин на приготвяне:

Замесете тестото. Смесете брашното, солта, захарта и ваниловата захар и добавете студеното масло (предварително нарязано на кубчета). Добавете вода и омесете сместа. Увийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилник за половин час.

Почистете ревена и го нарежете на парчета. Може да го сварите във вода с мед, но не е задължително.

В друга купа смесете ягодите, захарта, ревена и сладкото от ягоди .

Разточете тестото и го сложете във форма. Тестото трябва да е по-голямо от формата, тоест да надвишава краищата на формата с поне 3 сантиметра. Разпределете ягодовата смес върху тестото, след което завийте краищата навътре. Намажете тестото с жълтък, поръсете със захар и печете половин час при температура около 180 градуса по Целзий.

френски ягодов пай

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft