"Брауни чийзкейк" Съставки: (за форма 24 смx14 см)
Приготвяне на брауни:
- яйца (4 бр.)
- 100 г шоколад (тъмен или млечен)
- 100 г масло (съдържание на мазнини не по-малко от 82%)
- 100 г захар (4 супени лъжици, бяла или кафява)
- 100 г брашно (4 супени лъжици)
- 1/3 ч.л. сол
- 100 г плодове (всякакви, пресни или замразени)
Приготвяне:
1. Комбинирайте маслото и шоколада, разтопете и разбъркайте до гладка смес.
2.
3. Комбинирайте шоколад с масло и яйца със захар, разбъркайте отново.
4. Добавете брашно и сол, разбъркайте до гладка смес.
Пълнеж:
- 300 г крема сирене
- яйца (2 бр.)
- 20 г царевично нишесте (1,5 ч. Л. С пързалка)
- 50 г пудра захар
Пригответе пълнеж от крема сирене:
Изпратете всички съставки в мерителна чашка и разбъркайте до гладка смес.
Приготвяме "Чийзкейк с брауни".
1. Вземете правоъгълна форма, покрийте дъното с фолио.
2. Визуално разделете браунито на две части, изложете първата част във формата, заравнете.
3. Подредете плодовете по хаотичен начин.
4. Разпределете пълнежа с крема сирене отгоре с лъжица.
5. Изсипете отгоре втората половина брауни.
6. Поставете горските плодове отгоре.
7. Изпратете да се пече в предварително загрята до 180С фурна за 30-35 минути.
8. Извадете, оставете да се охлади, отстранете формата и нарежете на порции.