Най-вкусният ябълков пай рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-вкусният ябълков пай рецепта!
24449
Източник: beu.bg
Снимков материал: pixabay.com
Най-вкусният ябълков пай рецепта!

Сега е сезонът на ябълковите сладкиши, заради това не се колебайте да разнообразите малко и да заложите на нещо по-различно от класическия и лесен ябълков щрудел. Не че не е вкусен, напротив! Едва ли има някой, който да не е подлудял по ябълковия щрудел , а и даже децата могат да го направят, но все пак всичко писва.

Поради това днес ви предлагаме една страхотна рецепта за американски ябълков пай, която ще ви накара да си оближете пръстите. Запретвайте ръкави веднага!

Необходими продукти:

За тестото:
285 г брашно
170 г меко масло
150 г крем-сирене
3 с.л. студена вода
15 мл оцет
1 ч.л. бакпулвер
сол

За пълнежа:
8 ябълки Златна превъзходна
150 г захар
3 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. канела
индийско орехче
1 шушулка ванилия
50 г масло
100 г галета

Допълнителни продукти:
1 разбито яйце с малко заквасена сметана

Как да го приготвите:

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете останалите продукти и ги смесете с пръсти. Постепенно омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. Обелете и почистете от семки ябълките. нарежете ги на резени и ги сложете в купа. Върху тях поръсете нишестето, галетата, захарта, подправките, остърганите семенца ванилия и предварително разтопеното ви масло. Разбъркайте много добре.
3. Намаслете дълбока керамична форма за пай. Разточете хубаво тестото върху набрашнения предварително плот, на голям тънък лист. Изрежете кръг, малко по-голям от формата, за капак на пая. От останалото тесто първо изрежете дебела лента и я напаснете по стената на формата, като оставите краищата на лентата да висят извън формата. Напаснете тесто по дъното на формата.
4. Изсипете пълнежа във формата и го притиснете много добре. Намажете тестото по края на формата с разбито яйце с малко сметана. Покрийте пълнежа с изрязания кръг тесто и притиснете много добре по краищата, за да затворите пая. Изрежете излишното тесто и с вилица още веднъж притиснете по краищата. С нож направете малки кръстчета по повърхността на пая. Намажете с яйце и поръсете с малко захар. Печете пая в предварително загрята фурна на 175 градуса около 1 час.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft