Най-вкусният ябълков сладкиш се прави в тигана - 2 яйца, чаша мляко, шепа орехи. Отвътре е хрупкав, отвън - карамелен. Просто божествен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусният ябълков сладкиш се прави в тигана - 2 яйца, чаша мляко, шепа орехи. Отвътре е хрупкав, отвън - карамелен. Просто божествен!
Най-вкусният ябълков сладкиш се прави в тигана - 2 яйца, чаша мляко, шепа орехи. Отвътре е...
43734
Най-вкусният ябълков сладкиш се прави в тигана - 2 яйца, чаша мляко, шепа орехи. Отвътре е хрупкав, отвън - карамелен. Просто божествен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно сте чували за какви ли не сладкиши с ябълки - на пластове, под формата на кекс, насипни и какво ли още не. Но едва ли ви е попадала рецепта за ябълков сладкиш на тиган ! Днес ще ви изненадаме приятно с едно ябълково изкушение , достойно и за най-изисканата трапеза.

Ето как се прави този ароматен и лесен ябълков сладкиш в тиган :

Ябълков сладкиш в тиган

Продукти (за тиган с диаметър 26-28 см):

2 яйца

200 мл кисело мляко

300 гр.брашно + 1 ч.л.сода

150 гр.захар

1 пак.ванилова захар (8 гр.)

80 гр.масло

50 гр.орехи

щипка сол

3 ябълки + 2 с.л.захар

ябълков сладкиш с карамел

Приготвяне:

Измийте ябълките и отстранете семената. Нарежете ги на 8 части, ако са по-дребни, може и на половинки.

Намажете добре тигана с масло, не забравяйте за страните.

захар в тиган

Поръсете дъното на тигана с 2 супени лъжици захар.

Разпределете ябълковите филийки директно върху захарта.

ябълки в тигана

Сложете тигана с ябълки отстрани и пригответе тестото.

Разбийте 2 яйца в купа, добавете щипка сол.

Добавете 150 грама захар и пакетче ванилова захар и разбийте на пухкава смес с миксер.

Добавете 200 мл кисело мляко (не е нужно да е с висока масленост, обикновено от 3,6% ще свърши работа). Още веднъж разбъркайте с миксер.

В 300 грама брашно добавете 1 чаена лъжичка сода и ги разбъркайте хубаво.

Добавете към брашното сместа с яйца и мляко, и разбъркайте на най-ниската степен на миксера, за да няма бучки.

Разтопете маслото в микровълновата, само 80 гр, след което го добавете към тестото.

Още веднъж разбъркайте добре.

Нарежете шепа орехи в блендер.

Добавете ядките към тестото и разбъркайте с шпатула. Резултатът е доста гъсто тесто.

сладкиш в тиган

Изсипете го върху ябълките и заравнете малко.

Покрийте тигана с капак и го сложете на слаб огън. Обикновено отнема 40 минути, за да се изпече добре.

ябълков сладкиш в тиган

Проверете готовността на сладкиша със суха клечка за зъби.

Покрийте с чиния и го обърнете.

сладкиш с ябълки и карамел

Става и красив, и вкусен! Отвътре е с хрупкави ядки, отвън - с карамелизирани ябълки. Остава мекичък и на следващия ден (ако не го излапате на момента).

ябълков сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft