Най-вкусното домашно сладко с вкус на ТЕЧЕН ШОКОЛАД! Идеално за палачинки и мекици - всичко си пасва идеално с него:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусното домашно сладко с вкус на ТЕЧЕН ШОКОЛАД! Идеално за палачинки и мекици - всичко си пасва идеално с него:
Най-вкусното домашно сладко с вкус на ТЕЧЕН ШОКОЛАД! Идеално за палачинки и мекици - всичко си...
18576
Най-вкусното домашно сладко с вкус на ТЕЧЕН ШОКОЛАД! Идеално за палачинки и мекици - всичко си пасва идеално с него:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любимите ви палачинки ще са още по-вкусни, когато ги намажете с домашно сладко от сливи . Но ако добавите няколко супени лъжици какао към това сладко, ще получите уникален деликатес с вкус на течен шоколад!

Всъщност сладкото от сини сливи е едно от най-популярните у нас. Класическата рецепта е известна с качествения си вкус, но и с изключителните си лечебни свойства - всеизвестно е, че сливите са отличен лаксатив. Този път ви предлагаме да обогатите вкуса му с какао, което освен силен антиоксидант е богато и на желязо, което помага за подобряване на имунитета.

Сладкото се пече във фурна, така че не се налага да стоите до котлона, което е голямо предимство при приготвянето му, а също така се добавя малко балсамов или винен оцет, за да подчертае вкуса и цвета му. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Домашно сладко с вкус на течен шоколад :

Сладко от сливи с какао

Продукти: 

1 кг сини сливи или друг вид сливи (небелени)

1 супена лъжица балсамов или винен оцет

100 г захар

1 супена лъжица екстракт от ванилия

4 супени лъжици какао на прах (най-добре е органично, качествено какао, а на вкус може да се подслади или не)

Приготвяне: 

Сливите се измиват добре под струя студена вода, след което се почистват от костилките и се нарязват на по-дребни парчета. Може да ги оставите и на половинки, но ако ги нарежете по-ситно, сладкото ще се изпече много по-бързо.

нарязани сливи

Залейте резените сливи с една супена лъжица оцет, за предпочитане балсамов, но може и винен. Оцетът подчертава цвета и вкуса на сливите, а при печенето се изпарява и изобщо не се усеща като вкус и мирис.

сливи с оцет

След това се поръсват със 100 г захар. Аз не сложих много захар, защото моите сливи са сладки, вие сложете повече или по-малко според вашите сливи. Можете да използвате обикновена бяла захар, кафява, брезова или друга по ваш избор.

сливи със захар

Разбъркайте сливите, за да се разпредели равномерно захарта, след което ги изсипете в огнеупорен съд и печете във фурната на 180 градуса за около час, като по средата на печенето ги покрийте с фолио. Извадете ги от фурната и добавете една супена лъжица екстракт от ванилия и четири супени лъжици какао на прах директно в съда за печене.

печени сливи

сливово сладко с какао

Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките, след което пасирайте сместа с ръчен пасатор, докато получите фина и гладка текстура. 

пасиране сладко

Съхранявайте сладкото в стъклени буркани в хладилник. Ако правите по-голямо количество за зимата, тогава стерилизирайте бурканите или ги напълнете с горещо сладко, за да ги вакуумирате. 

сладко от сливи с какао

Да ви е сладко!

сладко с вкус на течен шоколад

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft