Най-голямата вкусотия с парче кашкавал - ще се разтопи приятно на небцето ви, истинска експлозия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-голямата вкусотия с парче кашкавал - ще се разтопи приятно на небцето ви, истинска експлозия!
Най-голямата вкусотия с парче кашкавал - ще се разтопи приятно на небцето ви, истинска експлозия!
5773
Най-голямата вкусотия с парче кашкавал - ще се разтопи приятно на небцето ви, истинска експлозия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отдавна не съм яла по-вкусен кашкавал. Всички обичат тази рецепта, защото се приготвя много бързо и лесно. Освен това кашкавалът не се втвърдява на бучки, а става кремообразен и се "разтяга".

Кашкавалените топчета , които ви предлагаме днес, се правят само от няколко съставки и изобщо не са мазни като класическите панирани сирена. Освен това се приготвя във фурната и няма да отнеме много време да го сготвите. Страхотно предястие. Ето какво ви трябва за най-вкусната рецепта с кашкавал :

Най-вкусната рецепта с кашкавал

Продукти:

90 г масло

150 мл вода

50 мл неутрална заквасена сметана (33% масленост)

90 гр. брашно

щипка сол

2 яйца

60 г гауда или обикновен кашкавал + още малко за поръсване

Приготвяне: 

Сложете маслото в тенджера да се разтопи. След това, докато варите на слаб до среден огън, добавете вода и неутрална заквасена сметана. Смесете добре. Посолете с щипка сол.

вода със сметана

След това добавете брашното и при непрекъснато бъркане оформете гладко тесто без бучки. Отстранете съда от котлона и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с дървена лъжица.

кашкавалено тесто

парено тесто

Настържете сиренето гауда настрани, след което го добавете към тестото и разбъркайте, за да се разтопи. Сместа трябва да изглежда нещо средно между тесто и пюре. Покрийте тенджерата с найлоново фолио и поставете в хладилник да стегне за около 20-30 минути.

кашкавалено тесто

След това върху намазнена тава с хартия за печене поставяйте със супена лъжица купчинки от сместа, леко раздалечени една от друга. Накрая поръсете отгоре с още малко кашкавал.

кашкавалени топчета

Поставете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-40 минути. Така приготвените кашкавалени топки могат да се сервират като разядка или предястие, защото изобщо не са мазни. 

кашкавалени топки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft