Отдавна не съм яла по-вкусен кашкавал. Всички обичат тази рецепта, защото се приготвя много бързо и лесно. Освен това кашкавалът не се втвърдява на бучки, а става кремообразен и се "разтяга".
Кашкавалените топчета , които ви предлагаме днес, се правят само от няколко съставки и изобщо не са мазни като класическите панирани сирена. Освен това се приготвя във фурната и няма да отнеме много време да го сготвите. Страхотно предястие. Ето какво ви трябва за най-вкусната рецепта с кашкавал :
Най-вкусната рецепта с кашкавал
Продукти:
90 г масло
150 мл вода
50 мл неутрална заквасена сметана (33% масленост)
90 гр. брашно
щипка сол
2 яйца
60 г гауда или обикновен кашкавал + още малко за поръсване
Приготвяне:
Сложете маслото в тенджера да се разтопи. След това, докато варите на слаб до среден огън, добавете вода и неутрална заквасена сметана. Смесете добре. Посолете с щипка сол.
След това добавете брашното и при непрекъснато бъркане оформете гладко тесто без бучки. Отстранете съда от котлона и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с дървена лъжица.
Настържете сиренето гауда настрани, след което го добавете към тестото и разбъркайте, за да се разтопи. Сместа трябва да изглежда нещо средно между тесто и пюре. Покрийте тенджерата с найлоново фолио и поставете в хладилник да стегне за около 20-30 минути.
След това върху намазнена тава с хартия за печене поставяйте със супена лъжица купчинки от сместа, леко раздалечени една от друга. Накрая поръсете отгоре с още малко кашкавал.
Поставете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-40 минути. Така приготвените кашкавалени топки могат да се сервират като разядка или предястие, защото изобщо не са мазни.