Най-добрата рецепта за содена питка от тефтера на баба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Най-добрата рецепта за содена питка от тефтера на баба!
103621
Снимков материал: pixabay.com
Най-добрата рецепта за содена питка от тефтера на баба!

Наближава времето на най-очакваните празници от годината, в което всички сме обединени около традициите, домашния уют, спомените и споделените мигове.

Вярваме, че във всяко българско семейство традициите с постните ястия и содената питка са живи. Ето защо ви предлагаме тази доста сполучлива рецепта за содена питка

Продукти

3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
5 с.л. олио

РЕЦЕПТА:

Брашното се пресява и се прави кладенче.

В него се слагат погасената в оцета (1 с.л.) сода (1 ч.л.), солта (1 ч.л.) и олиото (5 с.л.) и при бавно добавяне на хладката вода (1 ч.ч.) се замесва меко тесто.

Оставя се да почива 10 минути. В намазана с олио тавичка с ръце се оформя питка. Тя се намазва с олио и се пече 30-35 минути на 180 С.

Ако искате да направите украса върху питката, отделете малко тесто, преди да я оформите. След това украсете по желание, намажете с олио и изпечете.

Когато се извади от фурната, питката се напръсква с вода и се завива с кърпа, за да омекне.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft