Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко
Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко
6708
Най-добрата френска рецепта за месо: винаги излиза невероятно сочно и меко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще приготвим вкусно ястие с месо на фурна, което ще украси всяка празнична трапеза. Лекотата на приготвяне и нежността на готовото месо няма да остави никого безразличен.

  • месо 1-1,3 кг.
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 3 с.л.
заквасена сметана или майонеза
  • 1 с.л. горчица
  • сол пипер
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 100 г кашкавал
  • Избираме свинско месо за ястието, филе или котлет са отлични, нарязани на широки филийки с дебелина около 2 см. На всяко парче правим спретнати кръстосани разрези, така че месото да стане възможно най-меко и сочно.

    Месото не изисква разбиване, просто трябва да го подготвите правилно. След като направите разрезите, поръсете парчетата месо добре със сол и черен пипер. Можете да използвате други любими подправки на вкус.

    Смесете майонеза и горчица за марината в купа. Вместо майонеза можете да използвате заквасена сметана за по-лека текстура. С тази смес намажете обилно всяко парче месо, след което го обърнете и повторете процеса.

    За да добавите вкус, нарежете две глави лук на тънки полукръгчета и домати на филийки. Смесете лука с лъжица майонеза или заквасена сметана, добавете малко лимонов сок за по-изразен вкус.

    Равномерно разпределяме доматите и лука върху всяко парче месо, което ще придаде на ястието специална сочност и мекота.

    Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути. Няколко минути преди месото да е готово, поръсете го с настърган кашкавал, например пармезан, и го оставетее обратно във фурната, за да образува апетитна златиста коричка.

    Сервирайте месото горещо, допълнено със салата от пресни зеленчуци.

    Това ястие несъмнено ще се превърне в звездата на вашата празнична трапеза и ще зарадва всички ценители на месото с изискана сочност и крехкост.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft