Най-добре сам да си я направиш, вкуса няма нищо общо с този от магазина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-добре сам да си я направиш, вкуса няма нищо общо с този от магазина
Най-добре сам да си я направиш, вкуса няма нищо общо с този от магазина
5659
Най-добре сам да си я направиш, вкуса няма нищо общо с този от магазина
какво четем
Приготвяне: 45 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 348 kcal

Не е тайна, че намирането на качествени колбаси вече не е просто задача. За съжаление, повечето производители спестяват суровините, от които произвеждат своите продукти и заменят месото с различни химикали. Но какво да направите, ако не искате да навредите на вашето здраве и мисълта за наденица не излиза от главата ви? Трябва да подготвите сами този продукт от месо.

Ще споделим с Вас една прекрасна рецепта за домашно приготвен италиански салам. За да направите колбасът вкусен, препоръчваме да охладите месомелачката, смесителната купа и шпатула във фризера, които ще използвате, за да смесите мляното месо. (един малък трик, който правят в месарските магазини)

 

Съставките

вътрешности  или кайма смес 1 кг (по ваш избор)

свинска шунка 860 грама

свинска мас 140 g

натриева сол 23 грама

бяло сухо вино 10 ml

захар 10 грама

черен пипер 3 грама

чесън на прах 3 грама

копър 1 g

розмарин 2 грама

домашна наденица

Подготовка

 В дълбока купа смесете всички съставки- месото, бекона или шунката (предварително нарязана на много малки кубчета), солта, бялото вино, черния пипер, сушения чесън, смачкани семена от копър, сушения розмарин, захар и всичко разбъркайте добре.

домашна наденица
С помощта на дюзата за наденичките равномерно напълнете червата, които сте закупили.

домашна наденица
Ако на повърхността на колбаса се образуват въздушни мехурчета, пробийте ги с клечка за зъби и увийте с кулинарна резба.

домашна наденица

домашна наденица

Колбасите трябва да се сложат на сухо и хладно място и да се оставят за 5-8 дни да се изсушат. Те трябва да загубят 30-40% от първоначалното тегло и да станат еластични. 

Споделете рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft