Най-добрите готвачи в света добавят тази евтина тайна съставка към пържени филийки: Само така са идеално сочни и все пак хрупкави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-добрите готвачи в света добавят тази евтина тайна съставка към пържени филийки: Само така са идеално сочни и все пак хрупкави!
9116
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Най-добрите готвачи в света добавят тази евтина тайна съставка към пържени филийки: Само така са идеално сочни и все пак хрупкави!

Пържените филийки са винаги желан гост на трапезите в България и на Балканите изобщо, а този прост и евтин специалитет е наистина ценен – приготвя се бързо и може да се яде по десетки начини.

Перфектните пържени филийки са хрупкави по краищата и крехки и меки в средата, не трябва да са нито прекалено мазни, нито прекалено сухи, а също така не трябва да бъдат препържени или недопечени... Но ние сме напълно сигурни, че никога не сте били в състояние да получите точно такъв резултат – с всичко гореизброено едновременно.

Мислите, че е невъзможно? Напротив! Изисква само внимателна подготовка, търпение и трикове на опитни майстори, които ние ще ви издадем сега.

Така че, ако вашите пържени филийки са "разпадащи се", изгорели или "жилави", ето къде грешите и как да го поправите.

идеални пържени филийки

Снимка: Pinterest

Нарязали сте хляба твърде тънко

Ако филийките са много тънки, хлябът лесно може да се разпадне, защото яйчената смес е "тежка". Парчетата трябва да са с дебелина около сантиметър и половина.

Използвате пресен хляб

Винаги е по-добре да използвате хляб, който е отлежал поне един ден.

пържени филийки трикове

Снимка: Pinterest

Пържите ги в масло

Маслото гори при висока температура, така че е много по-добре да използвате растително масло.

Не използвате мляко

Въпреки че не е масова практика у нас, пържените филийки са много по-вкусни, когато към яйчената смес се добави прясно мляко и то пълномаслено!

Слагате твърде много яйца

Груба формула за приготвяне на яйчената смес е, че за две филийки хляб трябва да използвате четвърт чаша мляко и едно яйце.

закуска пържени филийки

Снимка: Pinterest

Забравяте подправките

Щипка кимион, черен пипер или малко пармезан в сместа ще направят обикновените пържени филийки "шедьовър", а ако искате сладък вариант, нека е с канела, ванилия или пудра захар.

Вие сте нетърпеливи

Олиото трябва да е горещо, за да не поемат много мазнина филийките. Запържете ги на среден огън за няколко минути от всяка страна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft