Когато говорим за средства спомагащи грижата за кожата , трябва да се знае, че колкото е по-висока концентрацията на натуралните съставки , толкова по-добър е и продуктът. Сравнени с тези на петролна, силиконова или друга изкуствена основа, растителните субстанции са по-безопасни, по-щадящи околната среда и по-ефективни.
Алое Вера: прозрачен гел извлечен от месестото пустинно растение. Алоето е страхотно като лек хидратант и добре успокоява раздразнената кожа , слънчеви изгаряния, изгаряния и повърхностни рани . Алое Вера е първостепенна съставка на качествените лосиони , мехлеми и дори води за уста .
Кокосовото масло: твърдо масло на стайна температура с мек кокосов аромат. Има дълъг срок на годност и е доказан високоефективен овлажняващ агент за коса и кожа . Кокосовото масло може да бъде открито в продукти за коса , сапуни, балсами и лосиони . Често се препоръчва като средство срещу екземи и дерматити .
Какаовото масло: кремообразна, мазна субстанция, извлечена от какаовите зърна. Миризмата му е като на шоколад и се топи от температурата на кожата . Какаовото масло е отлично омекотяващо средство с гладка текстура, особено се препоръчва за изглаждане на белези и стрии , както и за овлажняване на напукана кожа . Можете да го откриете в балсамите за устни , лосионите и сапуните .
Маслото от жожоба: прозрачно течно масло, произвеждано от храст виреещ в Калифорния и Аризона. Маслото от жожоба е химически идентично на натуралния мастен секрет , произвеждан от нашата кожа и скалп . Може да се използва за регулация на секрецията на кожата или за възстановяване на липсваща такава. Съставка е в продуктите за коса, кремове за кожа , шампоани и балсами .
Маслото от маслини: кулинарен фаворит с отличителен вкус и зелен цвят (характерен за екстра върджин зехтина). Също е ефективен хидратант с високи нива на антиоксиданти и Витамин Е. Използва се в сапуни, лосиони, ексфолианти и балсами .
Маслото от ший: бледа, подобна на восък субстанция, извличана от семената на африканско дърво. Маслото от ший е отличен овлажняващ продукт , който се използва в Африка от векове. Тъй-като не се осапунява напълно, то се използва в малки концентрации в хидратиращите продукти .