Най-добрият хляб за отслабване, който съм пробвала: без масло, без брашно, без мая, без месене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-добрият хляб за отслабване, който съм пробвала: без масло, без брашно, без мая, без месене!
Най-добрият хляб за отслабване, който съм пробвала: без масло, без брашно, без мая, без месене!
89837
Най-добрият хляб за отслабване, който съм пробвала: без масло, без брашно, без мая, без месене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте на диета или просто искате да се храните здравословно, опитайте този диетичен хляб , който се приготвя от овесени ядки (овесени трохи) и не са ви необходими специални умения, за да го направите, защото тестото не се меси на ръка.

Всичко, от което се нуждаете, сте вие ​​и няколко съставки, за да получите перфектен и здравословен хляб , който ще ви помогне да отслабнете и да се заредите с енергия. Този вид хляб се препоръчва особено за закуска или вечеря. Не съдържа мая, глутен, мазнини и е богат на диетични фибри и здравословни съставки. Ето какво ви трябва за нашия Хляб за отслабване по рецепта на читателката ни Даниела:

диетично хлебче

Диетичен хляб "Здраве"

Продукти (измерени с чаша от 250 мл):

  • 1 чаша гъсто кисело мляко/заквасена сметана (250 г)
  • 2 яйца
  • 3 чаши овесени ядки/овесено брашно (280 г)
  • 1 пак. бакпулвер (15 г)
  • 1 щипка сол
  • 1 шепа орехи

Приготвяне:

Количеството на посочените съставки е за по-малко хлебче, така че ако искате по-голямо, съответно увеличете количествата на съставките. В по-дълбока купа се счупват двете яйца и се добавят 250 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана.

яйца с кисело мляко

Разбъркайте добре, за да се комбинират съставките. След това добавете 280 г овесени ядки, 15 г бакпулвер и щипка сол. Разбъркайте отново с лъжица или шпатула, докато сместа стане гладка.

овесени ядки със сол

овесено тесто за хляб

Една шепа орехи натрошете на дъска или в блендер, а вместо орехи можете да използвате други ядки или семена (бадеми, лешници, фъстъци, макадамия, тиквени и слънчогледови семки или всякакви семена).

нарязани орехи

Добавете смлените орехи към овесената смес и разбъркайте отново. Разстелете получената смес в по-малка подходяща форма за хляб, предварително застлана с хартия за печене, по дъното и стените. Винаги правя пресен хляб и затова използвам това по-малко количество, което стига за половин формичка.

тесто във форма

смес форма за хляб

Заравняваме и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45 минути. Ако някой се чуди защо правя само половин хляб, тук ще отговоря, защото съм необвързана и това ми стига :)

хляб за отслабване

Изпеченото хлебче се оставя да изстине, след което се нарязва и сервира. 

хляб за отслабване

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft